Nasdaq Composite heeft iets meer dan 50% van de opgelopen koersschade herstelt

De republikeinen hebben een tegenvoorstel gedaan om het probleem van de ‘fiscall cliff’ op te lossen. Waar de democraten een lastenverhoging met 1.600 miljard dollar voorstellen, plaatsen hun tegenstrevers daar besparingen voor een bedrag van 2.200 miljard dollar tegenover.

Het zal duidelijk zijn dat de standpunten van beide partijen nog ver van elkaar liggen. Het valt nog af te wachten of democraten en republikeinen zowel water in de wijn kunnen doen dat er uiteindelijk een vergelijk mogelijk is. Deze onzekerheid kan op de beurzen blijven wegen.

De Nasdaq Composite heeft volgens Loef Technische Analyse de ‘gap’ rond de 3.000-puntengrens eind vorige week gesloten, waarbij iets meer dan 50% van de opgelopen koersschade is hersteld.

Een stijging boven 3050 (= 61,8% Fibonacci-retracement) zou het sein op groen kunnen zetten. De S&P 500 index sloot vrijdag op 1416,18 en blijft daarmee onder de koerstop van april dit jaar noteren. Voormalige koerstoppen zorgen voor weerstand. Een weerstand is weerstand, totdat het tegendeel wordt aangetoond.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content