De effecten worden geplaatst bij institutionele investeerders middels een versnelde bookbuilding procedure ("accelerated bookbuilding"), uitgevoerd door Barclays Capital, BNP Paribas Fortis en KBC Financial Products, die optreden als Joint Bookrunners.

De obligaties worden uitgegeven en terugbetaald tegen 100 procent van hun hoofdsom en zullen naar verwachting een coupon tussen 4.50 procent en 5.25 procent per jaar hebben, halfjaarlijks betaalbaar na afloop van de termijn, en vervallen, behalve in het geval van eerdere conversie, terugkoop of terugbetaling, het 6e jaar na hun uitgifte, dus in 2015.

De initiële conversieprijs zal naar verwachting worden bepaald op een premie tussen 30 procent en 35 procent boven de referentieprijs voor het aandeel, gelijk aan het gewogen gemiddelde van de prijs ("VWAP") van de gewone aandelen van de Vennootschap op Euronext Brussel vanaf de lancering van het aanbod tot het ogenblik dat de definitieve voorwaarden worden vastgelegd.

De definitieve voorwaarden van de obligaties worden aangekondigd in een afzonderlijk persbericht, dat later vandaag wordt verwacht.

Volgens Nancy Nackaerts van UCB zijn er twee reden voor de uitgave van de convertibles: "Op de eerste willen we onze manier van financiering spreiden. Tot dusver gebeurde die hoofdzakelijk via bankschulden en het leek ons een goed idee om in het licht van de financiële crisis een diversificatie door te voeren. Daarnaast vervallen nogal wat van onze schulden in 2011. Door deze emissie krijgen we de kans om onze schulden meer in de tijd te spreiden."

De effecten worden geplaatst bij institutionele investeerders middels een versnelde bookbuilding procedure ("accelerated bookbuilding"), uitgevoerd door Barclays Capital, BNP Paribas Fortis en KBC Financial Products, die optreden als Joint Bookrunners. De obligaties worden uitgegeven en terugbetaald tegen 100 procent van hun hoofdsom en zullen naar verwachting een coupon tussen 4.50 procent en 5.25 procent per jaar hebben, halfjaarlijks betaalbaar na afloop van de termijn, en vervallen, behalve in het geval van eerdere conversie, terugkoop of terugbetaling, het 6e jaar na hun uitgifte, dus in 2015. De initiële conversieprijs zal naar verwachting worden bepaald op een premie tussen 30 procent en 35 procent boven de referentieprijs voor het aandeel, gelijk aan het gewogen gemiddelde van de prijs ("VWAP") van de gewone aandelen van de Vennootschap op Euronext Brussel vanaf de lancering van het aanbod tot het ogenblik dat de definitieve voorwaarden worden vastgelegd. De definitieve voorwaarden van de obligaties worden aangekondigd in een afzonderlijk persbericht, dat later vandaag wordt verwacht. Volgens Nancy Nackaerts van UCB zijn er twee reden voor de uitgave van de convertibles: "Op de eerste willen we onze manier van financiering spreiden. Tot dusver gebeurde die hoofdzakelijk via bankschulden en het leek ons een goed idee om in het licht van de financiële crisis een diversificatie door te voeren. Daarnaast vervallen nogal wat van onze schulden in 2011. Door deze emissie krijgen we de kans om onze schulden meer in de tijd te spreiden."