UCB en Synosia Therapeutics kondigden vandaag een nieuw strategisch partnerschap in neurologie aan. Synosia heeft UCB een licentie verleend voor de exclusieve, wereldwijde rechten op de ontwikkelingsverbinding, SYN-115, en rechten op een tweede verbinding, SYN-118, voor niet-weesindicaties.

Beide bevinden zich in Fase II van klinische ontwikkeling voor de behandeling van de ziekte van Parkinson. Volgens de overeenkomst zal UCB een participatie nemen voor een totaal bedrag van 20 miljoen USD als onderdeel van een Serie C financiering in Synosia.

Synosia zal ook voor een niet vrijgegeven bedrag een voorafbetaling ontvangen en zou ook potentiële regulerende en commerciële mijlpaalbetalingen van tot 725 miljoen USD in totaal over beide verbindingen kunnen ontvangen.

Twee UCB-vertegenwoordigers zullen in de Raad van Bestuur van Synosia zetelen, wat het strategische belang van de alliantie weerspiegelt.

Nancy Nackaerts (UCB): "Het nieuwe partnerschap draagt bij tot uitbreiding van onze pijplijn, om het verhaal kort samen te vatten. De samenwerking past in onze strategie om onze activiteiten op het vlak van ernstige ziekten stelselmatig uit te bouwen. In dit geval gaat het om de ziekte van Parkinson, een aandoening die niet mag onderschat worden."

UCB en Synosia Therapeutics kondigden vandaag een nieuw strategisch partnerschap in neurologie aan. Synosia heeft UCB een licentie verleend voor de exclusieve, wereldwijde rechten op de ontwikkelingsverbinding, SYN-115, en rechten op een tweede verbinding, SYN-118, voor niet-weesindicaties. Beide bevinden zich in Fase II van klinische ontwikkeling voor de behandeling van de ziekte van Parkinson. Volgens de overeenkomst zal UCB een participatie nemen voor een totaal bedrag van 20 miljoen USD als onderdeel van een Serie C financiering in Synosia. Synosia zal ook voor een niet vrijgegeven bedrag een voorafbetaling ontvangen en zou ook potentiële regulerende en commerciële mijlpaalbetalingen van tot 725 miljoen USD in totaal over beide verbindingen kunnen ontvangen. Twee UCB-vertegenwoordigers zullen in de Raad van Bestuur van Synosia zetelen, wat het strategische belang van de alliantie weerspiegelt. Nancy Nackaerts (UCB): "Het nieuwe partnerschap draagt bij tot uitbreiding van onze pijplijn, om het verhaal kort samen te vatten. De samenwerking past in onze strategie om onze activiteiten op het vlak van ernstige ziekten stelselmatig uit te bouwen. In dit geval gaat het om de ziekte van Parkinson, een aandoening die niet mag onderschat worden."