De nachtmerrie van Mario Draghi neemt steeds grotere vormen aan, want de banken weigeren nog steeds de kredietverstrekking aan de bedrijven naar aanvaardbare niveaus te tillen. Integendeel zelfs, de bereidheid om nog kredieten toe te staan is zelfs nog afgenomen.

In januari werden er 2% minder kredieten toegestaan door de banken, in december was de daling even groot. In november meldde de ECB nog een daling van de kredietverstrekking met maar 1,80%. Ondanks de inspanningen van de ECB evolueert de situatie dus van kwaad naar erger.

De nachtmerrie van Mario Draghi neemt steeds grotere vormen aan, want de banken weigeren nog steeds de kredietverstrekking aan de bedrijven naar aanvaardbare niveaus te tillen. Integendeel zelfs, de bereidheid om nog kredieten toe te staan is zelfs nog afgenomen. In januari werden er 2% minder kredieten toegestaan door de banken, in december was de daling even groot. In november meldde de ECB nog een daling van de kredietverstrekking met maar 1,80%. Ondanks de inspanningen van de ECB evolueert de situatie dus van kwaad naar erger.