In augustus is het volume aan kredieten opnieuw met 2% gedaald ten opzichte van dezelfde maand een jaar eerder. Het is al de zestiende maand op rij dat de kredietverlening aan de bedrijfswereld daalt. Augustus gaf zelfs de scherpste daling te zien sinds 1999.

Dat jaar ging de Europese eenheidsmunt van start. Volgens Piazza kan de ECB weinig of niets te doen om de kredietverlening te versterken. De nachtmerrie van Mario Draghi neemt steeds grotere proporties aan, in zoverre zelfs dat hij stilaan dreigt last te krijgen van slapeloosheid.

In augustus is het volume aan kredieten opnieuw met 2% gedaald ten opzichte van dezelfde maand een jaar eerder. Het is al de zestiende maand op rij dat de kredietverlening aan de bedrijfswereld daalt. Augustus gaf zelfs de scherpste daling te zien sinds 1999. Dat jaar ging de Europese eenheidsmunt van start. Volgens Piazza kan de ECB weinig of niets te doen om de kredietverlening te versterken. De nachtmerrie van Mario Draghi neemt steeds grotere proporties aan, in zoverre zelfs dat hij stilaan dreigt last te krijgen van slapeloosheid.