Na koersverliezen Amerikaanse en Europese beurzen volgt de Nikkei

© EPA

Na een start in het rood blijft de beurs in Tokio slechte resultaten voorleggen. Ondere andere de zwakke olieprijzen baren de beleggers kopzorgen.

De effectenbeurs in Tokio is dinsdag flink lager gesloten in navolging van de stevige koersverliezen in Europa en de Verenigde Staten. De bezorgdheid over een mogelijk vertrek van Griekenland uit de eurozone, de zwakke olieprijzen en een koersstijging van de Japanse yen zorgden voor een negatieve stemming op de Japanse beurs.

De Nikkei eindigde 3 procent in het rood op 16.883,19 punten. Vooral de Japanse exportbedrijven werden van de hand gedaan door de duurdere Japanse munt.

Elektronicaconcern Sony, dat aankondigde wereldwijd meer dan 18,5 miljoen stuks van zijn PlayStation 4 te hebben verkocht, daalde 1,2 procent. Autofabrikant Toyota ging 2,8 procent omlaag.

De andere belangrijke aandelenmarkten in het Verre Oosten gingen eveneens omlaag. De sterke daling van de olieprijs zette opnieuw druk op de aandelen van oliegerelateerde bedrijven. De All Ordinaries in Sydney zakte 1,6 procent en de Hang Seng-index in Hongkong verloor 1,4 procent. De Kospi in Seoul verloor 1,7 procent. (Belga/NS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content