Dhiren Sarin, chief technical strategist bij Barclays, waarschuwt voor een herhaling van dergelijk scenario, maar dan bij de beurskoersen. Zo'n scenario lijkt onwaarschijnlijk omdat de centrale banken momenteel de markten met goedkoop geld overspoelen.

Volgens Sarin wringt daar echter het schoentje. Het geloof dat de politiek van quantative easing of monetaire verruiming slinkt zienderogen.

Na de grondstoffen zijn de beurzen het meest kwetsbaar voor een gelijkaardige crash, waarbij de Amerikaanse en Europese beurzen het grootste risico lopen.

Dhiren Sarin, chief technical strategist bij Barclays, waarschuwt voor een herhaling van dergelijk scenario, maar dan bij de beurskoersen. Zo'n scenario lijkt onwaarschijnlijk omdat de centrale banken momenteel de markten met goedkoop geld overspoelen. Volgens Sarin wringt daar echter het schoentje. Het geloof dat de politiek van quantative easing of monetaire verruiming slinkt zienderogen. Na de grondstoffen zijn de beurzen het meest kwetsbaar voor een gelijkaardige crash, waarbij de Amerikaanse en Europese beurzen het grootste risico lopen.