Meredith Whitney, auteur van Fate of the States en stichter van de Meredith Whitney Advisory Group LLC, is van mening dat de wereld er na het failliet van Detroit helemaal anders is gaan uitzien. Andere steden gaan ofwel hun financiën gezond maken ofwel het voorbeeld van Detroit volgen.

In ieder geval zal de markt voor lokale obligaties onder druk komen te staan. Whitney vreest dat Flint, Pontiac, Ecorse, Allen Park en Benton Harbor, vijf steden in Michigan gelegen, eveneens op een faillissement afstevenen. Daarnaast maakt ze zich ook zorgen over de staten lllinois en New Jersey.

Meredith Whitney, auteur van Fate of the States en stichter van de Meredith Whitney Advisory Group LLC, is van mening dat de wereld er na het failliet van Detroit helemaal anders is gaan uitzien. Andere steden gaan ofwel hun financiën gezond maken ofwel het voorbeeld van Detroit volgen. In ieder geval zal de markt voor lokale obligaties onder druk komen te staan. Whitney vreest dat Flint, Pontiac, Ecorse, Allen Park en Benton Harbor, vijf steden in Michigan gelegen, eveneens op een faillissement afstevenen. Daarnaast maakt ze zich ook zorgen over de staten lllinois en New Jersey.