Volgens economen zou Slovenië 2 tot 5 miljard euro nodig hebben om de banksector uit het moeras te trekken. Die berekening werd gemaakt door Timothy Ash, head of emerging market research bij Standard Bank, die er aan toevoegde dat de Sloveens regering maar over 3 miljard euro beschikt.

Hij verwacht dat de Sloveense banken uiteindelijk een bedrag van 1,20 tot 1,50 miljard euro nodig zullen hebben. Volgens Ash is de eurozone niet uit de problemen, de crisis kan in de komende maanden nogmaals opflakkeren. Want na Slovenië kunnen nog andere landen in de problemen raken.

Volgens economen zou Slovenië 2 tot 5 miljard euro nodig hebben om de banksector uit het moeras te trekken. Die berekening werd gemaakt door Timothy Ash, head of emerging market research bij Standard Bank, die er aan toevoegde dat de Sloveens regering maar over 3 miljard euro beschikt. Hij verwacht dat de Sloveense banken uiteindelijk een bedrag van 1,20 tot 1,50 miljard euro nodig zullen hebben. Volgens Ash is de eurozone niet uit de problemen, de crisis kan in de komende maanden nogmaals opflakkeren. Want na Slovenië kunnen nog andere landen in de problemen raken.