N. Roubini: “Geen kwestie van of maar van wanneer Griekenland schulden herschikt”

Het verlossende woord is vorige week gevallen: de financiële markten sluiten niet langer uit dat Griekenland zijn schulden gaat herschikken. In dat scenario lijkt het waarschijnlijk dat de banken een deel van de pijn gaan moeten dragen.

Afgelopen week vrijdag waren er nogal wat commentaren op de uitspraken van de Duitse minister van financiën Wolfgang Schaüble. Die verklaarde min of meer expliciet dat een schuldenherschikking niet langer viel uit te sluiten.

Schaüble was zelf de eerste om zijn woorden te relativeren, maar vice minister van buitenlandse zaken Werner Hoyer sprak duidelijkere taal. Volgens Hoyer hoeft een Griekse schuldenherschikking niet noodzakelijk een ramp te zijn. Duitsland zou bovendien bereid zijn om zo’n operatie te begeleiden.

De meeste duidelijke taal werd echter gesproken door een bekende Amerikaanse economieprofessor. Nouriel Roubini: “Het is geen kwestie van of maar van wanneer Griekenland schulden herschikt, zo eenvoudig liggen de zaken. De huidige situatie, met een rente op de 2-jarige staatsobligatie van meer dan 18% is niet langer houdbaar.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content