Door hun focus op mid-end toepassingen voor huur-, podium- en vaste installaties, zijn de producten van Element Labs de perfecte aanvulling op Barco's bestaande high-end gamma.

Met deze transactie versterkt Barco dus zijn positie als marktleider voor LED-, projectie-, beeldverwerkings- en belichtingsproducten, en dat voor klanten met verschillende budgettaire mogelijkheden in de media en entertainment markten. Barco zal geen bijkomende goodwill boeken in navolging van deze transactie.

Nico Melsens (KBC Securities): "Het betreft een eerder kleine overname die de turnaround in de Video & Ligthning activiteiten van Barco zou moeten versnellen. Deze activiteiten hebben sterk te lijden gehad onder de crisis. De digitale cinema moet overigens ook dit jaar de resultaten Barco gaan ondersteunen. Barco kondigde overigens ook nog een andere DC-deal aan. Mijn advies blijft neutraal, zoals de resultaten over het vierde kwartaal bewezen bleef de rest van de business zwak."

Door hun focus op mid-end toepassingen voor huur-, podium- en vaste installaties, zijn de producten van Element Labs de perfecte aanvulling op Barco's bestaande high-end gamma. Met deze transactie versterkt Barco dus zijn positie als marktleider voor LED-, projectie-, beeldverwerkings- en belichtingsproducten, en dat voor klanten met verschillende budgettaire mogelijkheden in de media en entertainment markten. Barco zal geen bijkomende goodwill boeken in navolging van deze transactie. Nico Melsens (KBC Securities): "Het betreft een eerder kleine overname die de turnaround in de Video & Ligthning activiteiten van Barco zou moeten versnellen. Deze activiteiten hebben sterk te lijden gehad onder de crisis. De digitale cinema moet overigens ook dit jaar de resultaten Barco gaan ondersteunen. Barco kondigde overigens ook nog een andere DC-deal aan. Mijn advies blijft neutraal, zoals de resultaten over het vierde kwartaal bewezen bleef de rest van de business zwak."