Inmiddels blijft iedereen zich afvragen wie er in hemelsnaam gebaat is om de goudprijs naar omlaag te hameren. Blijkbaar is er sprake van een consortium van banken dat in opdracht van iemand de goudprijs naar omlaag duwt door grote kooporders te plaatsen op een goed uitgekozen moment.

Volgens een populaire samenzweringstheorie zouden de verkopers in opdracht van de Amerikaanse regering handelen. Die heeft met China afgesproken dat laatstgenoemd land de Amerikaanse staatsobligaties in bezit niet verkoopt in ruil voor de belofte om de Chinezen de kans te bieden goedkoop goud in te staan.

Inmiddels blijft iedereen zich afvragen wie er in hemelsnaam gebaat is om de goudprijs naar omlaag te hameren. Blijkbaar is er sprake van een consortium van banken dat in opdracht van iemand de goudprijs naar omlaag duwt door grote kooporders te plaatsen op een goed uitgekozen moment. Volgens een populaire samenzweringstheorie zouden de verkopers in opdracht van de Amerikaanse regering handelen. Die heeft met China afgesproken dat laatstgenoemd land de Amerikaanse staatsobligaties in bezit niet verkoopt in ruil voor de belofte om de Chinezen de kans te bieden goedkoop goud in te staan.