Dat was het gevolg van één grote order op de futuresmarkt. Het betrof meer bepaald 1500 contracten, overeenstemmend met 150.000 troy ounce goud met een totale waarde van bijna 185 miljoen dollar. Die verkooporder kwam in een vrijwel lege markt terecht.

De prijs van het goud zakte meteen met 10 dollar, de handel moest eens te meer even worden stilgezet. Een mysterieuze marktpartij blijft dus grote hoeveelheden goud verkopen. Het was de vierde keer op drie maanden tijd dat de handel moest stilgezet worden, hoewel de schade ditmaal uiteindelijk nog wel meeviel.

Dat was het gevolg van één grote order op de futuresmarkt. Het betrof meer bepaald 1500 contracten, overeenstemmend met 150.000 troy ounce goud met een totale waarde van bijna 185 miljoen dollar. Die verkooporder kwam in een vrijwel lege markt terecht. De prijs van het goud zakte meteen met 10 dollar, de handel moest eens te meer even worden stilgezet. Een mysterieuze marktpartij blijft dus grote hoeveelheden goud verkopen. Het was de vierde keer op drie maanden tijd dat de handel moest stilgezet worden, hoewel de schade ditmaal uiteindelijk nog wel meeviel.