Rick Rieder, BlackRock's co-head Americas fixed income, is van mening dat er stilaan steeds meer sprake is van short covering is op de Amerikaanse obligatiemarkten. Hij verwacht dat het rendement op de 10-jarige treasuries tegen het einde van dit jaar kan oplopen tot 3 of 3,25%.

De mysterieuze bewegingen op obligatiemarkten zullen voorlopig echter niet stilvallen. Rieder houdt vooral de Europese obligatiemarkt in de gaten. Algemeen wordt verwacht dat de Europese Centrale Bank nog meer verruimende maatregelen zal aankondigen, wat onvoorspelbare effecten op de obligatiekoersen kan geven.

Rick Rieder, BlackRock's co-head Americas fixed income, is van mening dat er stilaan steeds meer sprake is van short covering is op de Amerikaanse obligatiemarkten. Hij verwacht dat het rendement op de 10-jarige treasuries tegen het einde van dit jaar kan oplopen tot 3 of 3,25%. De mysterieuze bewegingen op obligatiemarkten zullen voorlopig echter niet stilvallen. Rieder houdt vooral de Europese obligatiemarkt in de gaten. Algemeen wordt verwacht dat de Europese Centrale Bank nog meer verruimende maatregelen zal aankondigen, wat onvoorspelbare effecten op de obligatiekoersen kan geven.