Veel beleggers houden het poeder droog in afwachting van wat de euromeeting van vandaag gaat opleveren. Echt concrete resultaten worden evenwel niet verwacht. Op de Brusselse beurs valt op dat Nyrstar opnieuw klappen krijgt.

Volgens Bill Smead van Smead Capital Management is er weinig dat de centrale banken nog kunnen doen om een algemene economische groeivertraging te voorkomen.

De munitie van de centrale banken raakt namelijk stilaan opgedroogd. De situatie dreigt nog te verslechteren nu de berichtgeving uit China steeds somberder wordt.

Alles wijst er op dat de Chinese economie sneller dan verwacht vertraagt.

Umicore kondigt bouw nieuwe fabriek voor NCM precursoren

Umicore heeft vandaag de bouw van een fabriek voor NMC precursoren aangekondigd. Deze worden gebruikt voor de productie van lithium-ion kathodematerialen.

De nieuwe fabriek zal worden gevestigd op een recent ontwikkelde industriële site in Cheonan, Zuid-Korea, dicht bij de belangrijkste kathodematerialenfabriek van Umicore.

Verwacht wordt dat de fabriek eind 2013 in gebruik zal worden genomen, waarna de productie zal worden opgevoerd in 2014.

Eens volledig operationeel zal deze fabriek Umicore's bestaande productiecapaciteit voor NMC precursoren effectief verdubbelen. De investering wordt ondersteund door het Koreaanse ministerie van Kennis en Economie en de lokale autoriteiten van de provincie Choongchungnam en de stad Chunahan, die een cash subsidie hebben verstrekt.

Veel beleggers houden het poeder droog in afwachting van wat de euromeeting van vandaag gaat opleveren. Echt concrete resultaten worden evenwel niet verwacht. Op de Brusselse beurs valt op dat Nyrstar opnieuw klappen krijgt. Volgens Bill Smead van Smead Capital Management is er weinig dat de centrale banken nog kunnen doen om een algemene economische groeivertraging te voorkomen. De munitie van de centrale banken raakt namelijk stilaan opgedroogd. De situatie dreigt nog te verslechteren nu de berichtgeving uit China steeds somberder wordt. Alles wijst er op dat de Chinese economie sneller dan verwacht vertraagt.Umicore kondigt bouw nieuwe fabriek voor NCM precursoren Umicore heeft vandaag de bouw van een fabriek voor NMC precursoren aangekondigd. Deze worden gebruikt voor de productie van lithium-ion kathodematerialen. De nieuwe fabriek zal worden gevestigd op een recent ontwikkelde industriële site in Cheonan, Zuid-Korea, dicht bij de belangrijkste kathodematerialenfabriek van Umicore. Verwacht wordt dat de fabriek eind 2013 in gebruik zal worden genomen, waarna de productie zal worden opgevoerd in 2014. Eens volledig operationeel zal deze fabriek Umicore's bestaande productiecapaciteit voor NMC precursoren effectief verdubbelen. De investering wordt ondersteund door het Koreaanse ministerie van Kennis en Economie en de lokale autoriteiten van de provincie Choongchungnam en de stad Chunahan, die een cash subsidie hebben verstrekt.