De Amerikaanse staten zitten in het volgend anderhalf fiscaal jaar met een gezamenlijk tekort van 114 miljard dollar opgezadeld. Momenteel kunnen ze nog steeds relatief goedkoop geld ontlenen.

Daar dreigt echter verandering in te gaan komen. De banken zijn namelijk wel nog steeds bereid om geld aan de federale overheid te lenen, hoewel die eveneens tot over haar oren in de schuld zit.

Ze zijn echter heel wat wantrouwiger om geld toe te stoppen aan staten, steden en andere lokale overheden. De koersen van de Muni Bonds, zoals ze ook wel worden genoemd, zijn vorige maand aan het snelste tempo sinds het uitbreken van de kredietcrisis gedaald.

Bij Envision Capital is stichter Marilyn Cohen van mening dat het hier een heuse tijdbom betreft, waarbij het slechts een kwestie van tijd zal worden alvorens ze ontploft. Door die ontploffing kan de werking van een aantal lokale overheden gaan stilvallen.

De Amerikaanse staten zitten in het volgend anderhalf fiscaal jaar met een gezamenlijk tekort van 114 miljard dollar opgezadeld. Momenteel kunnen ze nog steeds relatief goedkoop geld ontlenen. Daar dreigt echter verandering in te gaan komen. De banken zijn namelijk wel nog steeds bereid om geld aan de federale overheid te lenen, hoewel die eveneens tot over haar oren in de schuld zit. Ze zijn echter heel wat wantrouwiger om geld toe te stoppen aan staten, steden en andere lokale overheden. De koersen van de Muni Bonds, zoals ze ook wel worden genoemd, zijn vorige maand aan het snelste tempo sinds het uitbreken van de kredietcrisis gedaald. Bij Envision Capital is stichter Marilyn Cohen van mening dat het hier een heuse tijdbom betreft, waarbij het slechts een kwestie van tijd zal worden alvorens ze ontploft. Door die ontploffing kan de werking van een aantal lokale overheden gaan stilvallen.