Als gevolg van de tsunami en de nucleaire crisis in Japan was General Motors vorige week het eerste internationaal bedrijf dat gewag maakte van problemen bij toeleveranciers, waardoor er te weinig onderdelen werden geleverd.

Ook Sony Ericsson en Volkswagen vrezen op korte termijn voor een gebrek aan onderdelen als gevolg van de problemen in Japan. Hetzelfde geldt voor Nokia, dat eveneens gebrek begint te krijgen aan sommige onderdelen.

In 2010 waren ongeveer 15% van de componenten gebruikt in draagbare telefoons gefactureerd in yens. Nokia is inmiddels al op zoek naar andere toeleveranciers, waarschijnlijk gaan ook andere bedrijven dit voorbeeld volgen.

Als gevolg van de tsunami en de nucleaire crisis in Japan was General Motors vorige week het eerste internationaal bedrijf dat gewag maakte van problemen bij toeleveranciers, waardoor er te weinig onderdelen werden geleverd. Ook Sony Ericsson en Volkswagen vrezen op korte termijn voor een gebrek aan onderdelen als gevolg van de problemen in Japan. Hetzelfde geldt voor Nokia, dat eveneens gebrek begint te krijgen aan sommige onderdelen. In 2010 waren ongeveer 15% van de componenten gebruikt in draagbare telefoons gefactureerd in yens. Nokia is inmiddels al op zoek naar andere toeleveranciers, waarschijnlijk gaan ook andere bedrijven dit voorbeeld volgen.