Dergelijke fondsen steunen meestal op twee premissen: (i) een diversificatie van de beleggingsportefeuille over een brede waaier van traditionele en alternatieve activa, en (ii) het actieve beheer van de vermogensallocatie en de ondersteunende belegging.

Deze portefeuilles streven naar beleggingsdoelstellingen op de lange termijn in termen van relatieve opbrengst, absolute opbrengst, reële opbrengst, beoogde volatiliteit of LDI (liability driven).

Door de wereldwijde in-house resources van de Aberdeen-groep te combineren met third-partymanagers en - waar aangewezen - passieve blootstellingen, tracht het Aberdeen Multi Asset team winsten te genereren via een betere risico-afstemming dan de traditioneel beheerde fondsen.

Zij bouwen portefeuilles op door te beleggen in effecten en fondsen die door Aberdeen's gespecialiseerde teams voor die activaklasse werden doorgelicht en geselecteerd.

Zelf onderzoeken en investeren zij ook in uitermate bedreven third-partymanagers.

Door de lokale aanwezigheid van de beleggingsteams op de markten en in de regio's waar ze in beleggen, kunnen ze voortdurend elke marktbeweging van nabij opvolgen en geregeld bedrijfsbezoeken uitvoeren.

Op die manier wordt een uniek inzicht in de wereldmarkten vanuit een bottom-upvisie gewaarborgd.

In februari 2013 werden bijvoorbeeld bezoeken afgelegd bij Hang Lung Group (China), Madras Cement (India), Aitken Spence (Singapore), Sammakorn (Thailand) en andere.

Deze gecombineerde aanpak van strategische én tactische beleggingsinstrumenten levert resultaat op. Dat blijkt duidelijk uit de cijfers (vanaf de start overtreft het subfonds de benchmarks over de periodes van 3 en 6 maanden) en uit de vele awards.

Mark Parry, Lead Portfolio Manager bij Aberdeen Asset Management besluit: "Bij Aberdeen Asset Management zijn we ervan overtuigd dat klanten profiteren van een strategische langetermijnvisie in hun portefeuilles, gecombineerd met de flexibiliteit om opportuniteiten te grijpen en risico's te verminderen."

Dergelijke fondsen steunen meestal op twee premissen: (i) een diversificatie van de beleggingsportefeuille over een brede waaier van traditionele en alternatieve activa, en (ii) het actieve beheer van de vermogensallocatie en de ondersteunende belegging. Deze portefeuilles streven naar beleggingsdoelstellingen op de lange termijn in termen van relatieve opbrengst, absolute opbrengst, reële opbrengst, beoogde volatiliteit of LDI (liability driven). Door de wereldwijde in-house resources van de Aberdeen-groep te combineren met third-partymanagers en - waar aangewezen - passieve blootstellingen, tracht het Aberdeen Multi Asset team winsten te genereren via een betere risico-afstemming dan de traditioneel beheerde fondsen. Zij bouwen portefeuilles op door te beleggen in effecten en fondsen die door Aberdeen's gespecialiseerde teams voor die activaklasse werden doorgelicht en geselecteerd. Zelf onderzoeken en investeren zij ook in uitermate bedreven third-partymanagers. Door de lokale aanwezigheid van de beleggingsteams op de markten en in de regio's waar ze in beleggen, kunnen ze voortdurend elke marktbeweging van nabij opvolgen en geregeld bedrijfsbezoeken uitvoeren. Op die manier wordt een uniek inzicht in de wereldmarkten vanuit een bottom-upvisie gewaarborgd. In februari 2013 werden bijvoorbeeld bezoeken afgelegd bij Hang Lung Group (China), Madras Cement (India), Aitken Spence (Singapore), Sammakorn (Thailand) en andere. Deze gecombineerde aanpak van strategische én tactische beleggingsinstrumenten levert resultaat op. Dat blijkt duidelijk uit de cijfers (vanaf de start overtreft het subfonds de benchmarks over de periodes van 3 en 6 maanden) en uit de vele awards. Mark Parry, Lead Portfolio Manager bij Aberdeen Asset Management besluit: "Bij Aberdeen Asset Management zijn we ervan overtuigd dat klanten profiteren van een strategische langetermijnvisie in hun portefeuilles, gecombineerd met de flexibiliteit om opportuniteiten te grijpen en risico's te verminderen."