Daarmee komt de totale outperformance in 2013 op bijna 6%, in lijn met het lange termijn gemiddelde van +6.5% dat het fonds de voorbije 12 jaar wist te behalen.

De sterke oktoberprestatie gebeurde ondanks de shutdown in de VS die de federale overheid een halve maand lamlegde en zelfs even voor een (technische) faling van diezelfde overheid dreigde te zorgen. Logisch, zeggen velen, zolang de centrale banken geld blijven pompen in 'het systeem' doet al de rest er niet toe.

Shutdown, faling, goede of slechte bedrijfsresultaten, etc.: de beurs zal toch stijgen. We horen dat nu al zo lang dat een toevallige voorbijganger zou gaan geloven dat de beurs de voorbije jaren hoge toppen scheerde, terwijl ze in werkelijkheid volgens Aphilion op hetzelfde niveau staat als eind 2001.

Daarmee komt de totale outperformance in 2013 op bijna 6%, in lijn met het lange termijn gemiddelde van +6.5% dat het fonds de voorbije 12 jaar wist te behalen. De sterke oktoberprestatie gebeurde ondanks de shutdown in de VS die de federale overheid een halve maand lamlegde en zelfs even voor een (technische) faling van diezelfde overheid dreigde te zorgen. Logisch, zeggen velen, zolang de centrale banken geld blijven pompen in 'het systeem' doet al de rest er niet toe. Shutdown, faling, goede of slechte bedrijfsresultaten, etc.: de beurs zal toch stijgen. We horen dat nu al zo lang dat een toevallige voorbijganger zou gaan geloven dat de beurs de voorbije jaren hoge toppen scheerde, terwijl ze in werkelijkheid volgens Aphilion op hetzelfde niveau staat als eind 2001.