De afgelopen 12 maanden noteert de index in een horizontale consolidatiefase en recentelijk werd de weerstand op 1.085

punten getest.

Van Herck rekent erop dat deze index de komende dagen en weken opwaarts kan uitbreken. Het volgende koersdoel wordt dan de top van 1.211 punten. Voor de tracker betekent dit een opwaartse uitbraak boven 44 euro richting 50 euro.

Op de daggrafiek ziet hij de correctie van de afgelopen weken. Deze correctie vertoont veel gelijkenissen met de koersontwikkeling van de maanden september - november 2012.

De kans op korte finale daling (zoals in de eerste 2 weken van november 2012) blijft bestaan (zeker als de Amerikaanse markt wat neerwaarts corrigeert).

Maar tenslotte was deze daling beperkt (3%) en een mooi instapmoment. Van Herck rekent op een herhaling van hetzelfde patroon.

De afgelopen 12 maanden noteert de index in een horizontale consolidatiefase en recentelijk werd de weerstand op 1.085 punten getest. Van Herck rekent erop dat deze index de komende dagen en weken opwaarts kan uitbreken. Het volgende koersdoel wordt dan de top van 1.211 punten. Voor de tracker betekent dit een opwaartse uitbraak boven 44 euro richting 50 euro. Op de daggrafiek ziet hij de correctie van de afgelopen weken. Deze correctie vertoont veel gelijkenissen met de koersontwikkeling van de maanden september - november 2012. De kans op korte finale daling (zoals in de eerste 2 weken van november 2012) blijft bestaan (zeker als de Amerikaanse markt wat neerwaarts corrigeert). Maar tenslotte was deze daling beperkt (3%) en een mooi instapmoment. Van Herck rekent op een herhaling van hetzelfde patroon.