Het kruisen van beide lijnen is zeldzaam op de grafiek maar wanneer dit gebeurt, zijn het wel belangrijke signalen (zie 2009 en 2011).

Op dit ogenblik zien we dat de MACD-lijn opwaarts door de signaallijn kruist : dit is een belangrijk aankoopsignaal.

Bovendien stellen we ook nog een positieve divergentie tussen de index en de momentumindicator vast. Een bijkomend signaal om een trendommekeer te verwachten.

Op de weekgrafiek zien we volgens Geert Van Herck de daling vanaf 2011 en deze daling is nagenoeg afgelopen. Want de koers van de index breekt boven de weerstandslijn van maart 2012 uit.

Daarnaast lijkt het patroon van maart 2012 tot maart 2014 op een "falling wedge" en dit is een patroon dat vaak opduikt aan het einde van een trend.

Een uitbraak uit dit patroon leidt vaak tot een stijging naar het beginpunt van het patroon. Vandaar het koersdoel van 839,07 punten dat Van Herck naar voren schuift.

Het kruisen van beide lijnen is zeldzaam op de grafiek maar wanneer dit gebeurt, zijn het wel belangrijke signalen (zie 2009 en 2011). Op dit ogenblik zien we dat de MACD-lijn opwaarts door de signaallijn kruist : dit is een belangrijk aankoopsignaal. Bovendien stellen we ook nog een positieve divergentie tussen de index en de momentumindicator vast. Een bijkomend signaal om een trendommekeer te verwachten. Op de weekgrafiek zien we volgens Geert Van Herck de daling vanaf 2011 en deze daling is nagenoeg afgelopen. Want de koers van de index breekt boven de weerstandslijn van maart 2012 uit. Daarnaast lijkt het patroon van maart 2012 tot maart 2014 op een "falling wedge" en dit is een patroon dat vaak opduikt aan het einde van een trend. Een uitbraak uit dit patroon leidt vaak tot een stijging naar het beginpunt van het patroon. Vandaar het koersdoel van 839,07 punten dat Van Herck naar voren schuift.