Bovendien hopen de beleggers dat er een verdere verruiming van de monetaire politiek zit aan te komen. De winsten voor de belangrijkste indices blijven niettemin beperkt.

Chinese beurs is sterk verzwakt

In het trendoverzicht van landenindices zijn de Amerikaanse beursindices erin geslaagd om boven het 120-daags koersgemiddelde uit te stijgen, waardoor er sprake is van een bodemproces (samen met enkele andere beursindices).

In Europa moet volgens Theodoor Gilissen Bankiers het koersherstel nog boven het 120-daags gemiddelde weten te klimmen, voordat er gesproken kan worden van een bodemproces in kwantitatieve zin.

De Chinese aandelenindex is ernstig verzwakt na de breuk onder de stijgende steunlijn van het afgelopen halfjaar. Momenteel wordt de correctiebodem van eind maart/begin april getest.

Een eventuele koersdaling onder deze correctiebodem is sterk negatief, omdat dan een test van het dieptepunt begin dit jaar is te verwachten. De negatieve kruising van het 20-daags gemiddelde onder het 120-daags gemiddelde kwalificeert de actuele trend als dalend.

Zuid-Korea halveert verwachting voor de exportgroei

Nog in Azië halveerde Zuid-Korea, een belangrijke exporteur van informatietechnologie, de verwachting voor de exportgroei tot 3,5%.

Positief is de terugval in grondstofprijzen waardoor de inkoopkosten van ondernemingen afnemen en de consumentenbestedingen ondersteund kunnen worden, maar dit is onvoldoende voor steun aan de economie.

Ondertussen nam volgens Theodoor Gilissen Bankiers ook de onrust in Europa weer toe. Finland zegt de aankoop van staatsobligaties door het steunfonds te zullen blokkeren,

Duitsland zal een nieuwe stemming over het steunfonds organiseren wanneer de plannen zijn uitgewerkt en er zijn 12.000 bezwaarschriften naar het Constitutionele Hof onderweg.

Bovendien hopen de beleggers dat er een verdere verruiming van de monetaire politiek zit aan te komen. De winsten voor de belangrijkste indices blijven niettemin beperkt. Chinese beurs is sterk verzwakt In het trendoverzicht van landenindices zijn de Amerikaanse beursindices erin geslaagd om boven het 120-daags koersgemiddelde uit te stijgen, waardoor er sprake is van een bodemproces (samen met enkele andere beursindices). In Europa moet volgens Theodoor Gilissen Bankiers het koersherstel nog boven het 120-daags gemiddelde weten te klimmen, voordat er gesproken kan worden van een bodemproces in kwantitatieve zin. De Chinese aandelenindex is ernstig verzwakt na de breuk onder de stijgende steunlijn van het afgelopen halfjaar. Momenteel wordt de correctiebodem van eind maart/begin april getest. Een eventuele koersdaling onder deze correctiebodem is sterk negatief, omdat dan een test van het dieptepunt begin dit jaar is te verwachten. De negatieve kruising van het 20-daags gemiddelde onder het 120-daags gemiddelde kwalificeert de actuele trend als dalend.Zuid-Korea halveert verwachting voor de exportgroei Nog in Azië halveerde Zuid-Korea, een belangrijke exporteur van informatietechnologie, de verwachting voor de exportgroei tot 3,5%. Positief is de terugval in grondstofprijzen waardoor de inkoopkosten van ondernemingen afnemen en de consumentenbestedingen ondersteund kunnen worden, maar dit is onvoldoende voor steun aan de economie. Ondertussen nam volgens Theodoor Gilissen Bankiers ook de onrust in Europa weer toe. Finland zegt de aankoop van staatsobligaties door het steunfonds te zullen blokkeren, Duitsland zal een nieuwe stemming over het steunfonds organiseren wanneer de plannen zijn uitgewerkt en er zijn 12.000 bezwaarschriften naar het Constitutionele Hof onderweg.