Het uiteindelijk verlies voor de MSCI Asia Pacific Index bedraagt 1,50%, waardoor deze index vanaf de piek bereikt op 29 februari al bijna 10% heeft moeten prijsgeven.

Een adviseur van de Chinese centrale bank waarschuwde voor een verdere vertraging van de Chinese economie. Anderzijds schrokken de beleggers op van het bericht dat Griekenland mogelijk binnen enkele weken gedwongen zal worden om de eurozone te verlaten.

Operationele gang van zaken bij meeste bedrijven bevredigend

De toonaangevende internationale aandelenmarkten waren de afgelopen week volgens ABN Amro positief gestemd, met vrijdag als uitzondering die de regel bevestigt. De stroom kwartaalcijfers van bedrijven zwelt aan - vooral uit de Verenigde Staten - en de algemene teneur is gematigd positief.

Weliswaar blijven de economische vooruitzichten op zijn best gematigd, iets waar vooral de cyclische bedrijven gevoelig voor zijn, maar de operationele gang van zaken in het tweede kwartaal was in het algemeen bevredigend, zeker ten opzichte van de - vaak neerwaarts bijgestelde - verwachtingen.

Dat was bijvoorbeeld goed te zien bij AkzoNobel, dat als gevolg van kostenbesparingen, maar ook hogere prijzen, beter dan verwachte resultaten kon presenteren.

Het uiteindelijk verlies voor de MSCI Asia Pacific Index bedraagt 1,50%, waardoor deze index vanaf de piek bereikt op 29 februari al bijna 10% heeft moeten prijsgeven. Een adviseur van de Chinese centrale bank waarschuwde voor een verdere vertraging van de Chinese economie. Anderzijds schrokken de beleggers op van het bericht dat Griekenland mogelijk binnen enkele weken gedwongen zal worden om de eurozone te verlaten. Operationele gang van zaken bij meeste bedrijven bevredigend De toonaangevende internationale aandelenmarkten waren de afgelopen week volgens ABN Amro positief gestemd, met vrijdag als uitzondering die de regel bevestigt. De stroom kwartaalcijfers van bedrijven zwelt aan - vooral uit de Verenigde Staten - en de algemene teneur is gematigd positief. Weliswaar blijven de economische vooruitzichten op zijn best gematigd, iets waar vooral de cyclische bedrijven gevoelig voor zijn, maar de operationele gang van zaken in het tweede kwartaal was in het algemeen bevredigend, zeker ten opzichte van de - vaak neerwaarts bijgestelde - verwachtingen. Dat was bijvoorbeeld goed te zien bij AkzoNobel, dat als gevolg van kostenbesparingen, maar ook hogere prijzen, beter dan verwachte resultaten kon presenteren.