Die correctie kan behoorlijk van omvang worden en zal waarschijnlijk tijdens de zomermaanden plaatsvinden. Gevraagd naar de mogelijke gevolgen van Abenomics was Sakakibara zeker niet negatief. Na een gezonde correctie kunnen de beurskoersen weer opnieuw gaan stijgen.

De Japanse beurs is tot dusver de sterperformer van 2013, sinds 1 januari is de Nikkei met ongeveer 45% gestegen. Daarmee doet de beurs van Tokio het duidelijk beter dan de Amerikaanse, waar de koersstijging tot dusver 'beperkt' bleef tot 16%. Het ziet er naar uit dat de Nikkei op termijn nog hogere koersen in de vingers heeft.

Die correctie kan behoorlijk van omvang worden en zal waarschijnlijk tijdens de zomermaanden plaatsvinden. Gevraagd naar de mogelijke gevolgen van Abenomics was Sakakibara zeker niet negatief. Na een gezonde correctie kunnen de beurskoersen weer opnieuw gaan stijgen. De Japanse beurs is tot dusver de sterperformer van 2013, sinds 1 januari is de Nikkei met ongeveer 45% gestegen. Daarmee doet de beurs van Tokio het duidelijk beter dan de Amerikaanse, waar de koersstijging tot dusver 'beperkt' bleef tot 16%. Het ziet er naar uit dat de Nikkei op termijn nog hogere koersen in de vingers heeft.