Positieve resultaten van het klinisch studieprogramma voor OIC kunnen gebruikt worden ter ondersteuning van een registratiedossier voor de uitbreiding van de huidige Resolor-bijsluiter.

Dit kan artsen toegang geven tot een nieuw en innovatief oraal in te nemen geneesmiddel voor de behandeling van OIC.

In Europa zijn er naar schatting 2 miljoen patiënten (onder wie 40-50% kankerpatiënten) die opioïden toegediend krijgen voor matige tot ernstige pijn en die klagen over ernstige constipatie, terwijl er voor de reeds goedgekeurde indicatie van Resolor ongeveer 6 miljoen potentiële patiënten zijn.

Dirk Reyn, CEO van Movetis: "Wij blijven Resolor verder ontwikkelen, zoals voorzien. Het programma van klinische studies in OIC, dat we vandaag opstarten, is de eerste stap in een goed doordachte strategie om de potentiële patiëntenpopulatie met aandoeningen die met prucalopride kunnen behandeld worden, uiteindelijk te verdubbelen. Movetis voorziet dit jaar ook klinische studies met prucalopride op te starten voor een aantal andere mogelijke indicaties, waaronder chronische constipatie bij mannen en pediatrische constipatie."

Positieve resultaten van het klinisch studieprogramma voor OIC kunnen gebruikt worden ter ondersteuning van een registratiedossier voor de uitbreiding van de huidige Resolor-bijsluiter. Dit kan artsen toegang geven tot een nieuw en innovatief oraal in te nemen geneesmiddel voor de behandeling van OIC. In Europa zijn er naar schatting 2 miljoen patiënten (onder wie 40-50% kankerpatiënten) die opioïden toegediend krijgen voor matige tot ernstige pijn en die klagen over ernstige constipatie, terwijl er voor de reeds goedgekeurde indicatie van Resolor ongeveer 6 miljoen potentiële patiënten zijn. Dirk Reyn, CEO van Movetis: "Wij blijven Resolor verder ontwikkelen, zoals voorzien. Het programma van klinische studies in OIC, dat we vandaag opstarten, is de eerste stap in een goed doordachte strategie om de potentiële patiëntenpopulatie met aandoeningen die met prucalopride kunnen behandeld worden, uiteindelijk te verdubbelen. Movetis voorziet dit jaar ook klinische studies met prucalopride op te starten voor een aantal andere mogelijke indicaties, waaronder chronische constipatie bij mannen en pediatrische constipatie."