Het probleem van Detroit is welbekend: de stad heeft het verdwijnen van de auto-industrie niet kunnen opvangen. Andere voormalige industriesteden zoals Pittsburg en Cleveland zijn daar wel in geslaagd. Detroit is echter in het verleden blijven leven, met de gekende gevolgen.

De stad is nu veel te groot geworden voor het aantal inwoners dat ze nog heeft. Die wonen verspreid over een te grote oppervlakte en dat terwijl het openbaar vervoer niet meer naar behoren functioneert. Eigenlijk zou de bevolking gedwongen moeten worden om op een kleinere oppervlakte te gaan wonen, maar praktisch en wettelijk is dat helaas niet mogelijk.

Het probleem van Detroit is welbekend: de stad heeft het verdwijnen van de auto-industrie niet kunnen opvangen. Andere voormalige industriesteden zoals Pittsburg en Cleveland zijn daar wel in geslaagd. Detroit is echter in het verleden blijven leven, met de gekende gevolgen. De stad is nu veel te groot geworden voor het aantal inwoners dat ze nog heeft. Die wonen verspreid over een te grote oppervlakte en dat terwijl het openbaar vervoer niet meer naar behoren functioneert. Eigenlijk zou de bevolking gedwongen moeten worden om op een kleinere oppervlakte te gaan wonen, maar praktisch en wettelijk is dat helaas niet mogelijk.