De omzet steeg met 2% naar USD 2,2 miljard. Hogere volumes werden deels teniet gedaan door lagere prijzen van zowel potas als fosfaat.

Dit kwartaal ziet Mosaic de volumes opnieuw toenemen, maar de prijzen blijven vlak. Potasvolumes kunnen sneller stijgen, maar de prijzen kunnen ietwat dalen. Met circa 87% is de bezettingsgraad van de fabrieken hoog.

Het bedrijf is optimistisch over het nieuwe zaaiseizoen in de Verenigde Staten, dat bijna aanvangt. De contracten die het bedrijf en Canadese producenten met India en China hebben afgesloten bevatten goede prijsniveaus en vertonen geen tekenen van toegenomen concurrentie.

De koers-winstverhouding voor 2014 van het aandeel Mosaic is niet hoog, maar de resultaten van het bedrijf zijn sterk onderhevig aan schommelingen vanwege de effecten van termijncontracten en voorraadwaarderingen.

De lage energiekosten in de Verenigde Staten houden de productiekosten laag en doen de marges goed. Het is goed mogelijk dat het bedrijf op grote schaal aandelen gaat inkopen omdat het belang van Cargill in het bedrijf op de markt is gebracht. Mosaic blijft volgens ABN Amro een interessante belegging in de agrarische sector.

De omzet steeg met 2% naar USD 2,2 miljard. Hogere volumes werden deels teniet gedaan door lagere prijzen van zowel potas als fosfaat. Dit kwartaal ziet Mosaic de volumes opnieuw toenemen, maar de prijzen blijven vlak. Potasvolumes kunnen sneller stijgen, maar de prijzen kunnen ietwat dalen. Met circa 87% is de bezettingsgraad van de fabrieken hoog. Het bedrijf is optimistisch over het nieuwe zaaiseizoen in de Verenigde Staten, dat bijna aanvangt. De contracten die het bedrijf en Canadese producenten met India en China hebben afgesloten bevatten goede prijsniveaus en vertonen geen tekenen van toegenomen concurrentie. De koers-winstverhouding voor 2014 van het aandeel Mosaic is niet hoog, maar de resultaten van het bedrijf zijn sterk onderhevig aan schommelingen vanwege de effecten van termijncontracten en voorraadwaarderingen. De lage energiekosten in de Verenigde Staten houden de productiekosten laag en doen de marges goed. Het is goed mogelijk dat het bedrijf op grote schaal aandelen gaat inkopen omdat het belang van Cargill in het bedrijf op de markt is gebracht. Mosaic blijft volgens ABN Amro een interessante belegging in de agrarische sector.