Bovendien lijkt het waarschijnlijk dat de centrale bank gaat signaleren dat de consumentenprijzen onder druk blijven staan, ook al vertoont de Japanse economie tekenen van herstel.

De analisten verwachten dat de Bank of Japan ook de eerste economische voorspellingen gaat maken voor het financieel boekjaar 2011-2012, ook wat de inflatie betreft.

Voor dit jaar wordt een daling van de prijzen met 1,30% verwacht, in 2010-2011 zouden de prijzen met 1% dalen. Daardoor is het waarschijnlijk dat Bank of Japan gouverneur Masaaki Shirakawa en zijn collega's de basisrente ongewijzigd gaat houden op 0,10%.

Mogelijk zal de centrale bank nieuwe acties overwegen wanneer de deflatiespiraal opnieuw dreigt te ontsporen.

Bovendien lijkt het waarschijnlijk dat de centrale bank gaat signaleren dat de consumentenprijzen onder druk blijven staan, ook al vertoont de Japanse economie tekenen van herstel. De analisten verwachten dat de Bank of Japan ook de eerste economische voorspellingen gaat maken voor het financieel boekjaar 2011-2012, ook wat de inflatie betreft. Voor dit jaar wordt een daling van de prijzen met 1,30% verwacht, in 2010-2011 zouden de prijzen met 1% dalen. Daardoor is het waarschijnlijk dat Bank of Japan gouverneur Masaaki Shirakawa en zijn collega's de basisrente ongewijzigd gaat houden op 0,10%. Mogelijk zal de centrale bank nieuwe acties overwegen wanneer de deflatiespiraal opnieuw dreigt te ontsporen.