De Chinese economie zou tijdens de eerste drie maanden wel eens met 11,70% zijn gegroeid. Volgens deze optimistische prognose zou de groei tijdens het eerste kwartaal de snelste in drie jaar zijn geweest.

De consensusverwachting bij de analisten ligt op een groei van het BBP met 10,70%. Een dergelijk groeitempo vergroot de kansen op een renteverhoging en op een loskoppeling van de koers van de yuan van die van de dollar.

Vandaag kondigde Singapore een revaluatie van de eigen dollar aan. De ingreep is bedoeld om de inflatiedruk tegen te houden. Singapore heeft het voorbeeld gegeven en alles wijst er op dat China nu voor 30 juni dit voorbeeld gaat volgen.

Wang Tao, econoom bij UBS AG in Beijing, is van mening dat de tijd rijp is om de koers van de yuan te laten appreciëren. Dat is namelijk altijd makkelijker wanneer de economie het goed doet.

De Chinese economie zou tijdens de eerste drie maanden wel eens met 11,70% zijn gegroeid. Volgens deze optimistische prognose zou de groei tijdens het eerste kwartaal de snelste in drie jaar zijn geweest. De consensusverwachting bij de analisten ligt op een groei van het BBP met 10,70%. Een dergelijk groeitempo vergroot de kansen op een renteverhoging en op een loskoppeling van de koers van de yuan van die van de dollar. Vandaag kondigde Singapore een revaluatie van de eigen dollar aan. De ingreep is bedoeld om de inflatiedruk tegen te houden. Singapore heeft het voorbeeld gegeven en alles wijst er op dat China nu voor 30 juni dit voorbeeld gaat volgen. Wang Tao, econoom bij UBS AG in Beijing, is van mening dat de tijd rijp is om de koers van de yuan te laten appreciëren. Dat is namelijk altijd makkelijker wanneer de economie het goed doet.