De consensusverwachting ligt op een stijging van de retail sales met 0,70%. Dat zou de grootste stijging in zes maanden zijn. Zonder de verkoop van auto's zou de stijging slechts 0,10% hebben bedragen.

De verkopen zijn hoogstwaarschijnlijk positief beïnvloed door het 'cash-for-clunkers' (letterlijk: cash voor rammelkasten) programma dat door de regering Obama werd aangekondigd.

Van een fors herstel van de consumentenbestedingen lijkt voorlopig nog geen sprake, gezien het groot aantal werklozen. De Amerikanen verloren gezamenlijk 13.900 miljard dollar aan welvaart als gevolg van het instorten van de huizenmarkt en de val van de aandelenkoersen.

Deze week vrijdag worden de consumentenprijzen in de Verenigde Staten bekendgemaakt. Verwacht wordt dat die in juli ongewijzigd zijn gebleven na een stijging met 0,70% in juni.

De consensusverwachting ligt op een stijging van de retail sales met 0,70%. Dat zou de grootste stijging in zes maanden zijn. Zonder de verkoop van auto's zou de stijging slechts 0,10% hebben bedragen. De verkopen zijn hoogstwaarschijnlijk positief beïnvloed door het 'cash-for-clunkers' (letterlijk: cash voor rammelkasten) programma dat door de regering Obama werd aangekondigd. Van een fors herstel van de consumentenbestedingen lijkt voorlopig nog geen sprake, gezien het groot aantal werklozen. De Amerikanen verloren gezamenlijk 13.900 miljard dollar aan welvaart als gevolg van het instorten van de huizenmarkt en de val van de aandelenkoersen. Deze week vrijdag worden de consumentenprijzen in de Verenigde Staten bekendgemaakt. Verwacht wordt dat die in juli ongewijzigd zijn gebleven na een stijging met 0,70% in juni.