Vrijdag wordt de week afgesloten met de resultaten van Fugro. Op Wall Street zijn de resultaten van Macy's, Stillwater Mining, Computer Sciences, Dean Foods, US Home Systems en ClearOne Publications. Ook heel wat Chinese bedrijven komen met resultaten.

Granenprijzen moeten stapje terugzetten

De granenprijzen moesten volgens Royal Bank of Scotland vorige week een stapje terugzetten nadat eerder op de week

nieuwe recordniveaus werden bereikt. Tarwe en soja moesten respectievelijk 4,8 en 4,2 procent achteruit. Bij maïs bleef de

prijsdaling beperkt tot 3,2 procent.

Sommige delen van het midwesten kregen wat neerslag maar de hoeveelheden waren onvoldoende om de wekenlange droogte te compenseren.

Toch hoopt de markt dat met name wat soja betreft de situatie nog niet onomkeerbaar is. Soja werd later geplant dan maïs en kan dus ook later worden geoogst.

Bovendien worden er voor komende week opnieuw verspreide regenbuien voorspeld. De hoge prijzen laten intussen al hun sporen na in de vorm van lagere exportcijfers voor maïs en een gedaalde ethanolproductie. In de Verenigde Staten wordt ongeveer een derde van de geproduceerde maïs gebruikt voor biobrandstof.

Vrijdag wordt de week afgesloten met de resultaten van Fugro. Op Wall Street zijn de resultaten van Macy's, Stillwater Mining, Computer Sciences, Dean Foods, US Home Systems en ClearOne Publications. Ook heel wat Chinese bedrijven komen met resultaten. Granenprijzen moeten stapje terugzetten De granenprijzen moesten volgens Royal Bank of Scotland vorige week een stapje terugzetten nadat eerder op de week nieuwe recordniveaus werden bereikt. Tarwe en soja moesten respectievelijk 4,8 en 4,2 procent achteruit. Bij maïs bleef de prijsdaling beperkt tot 3,2 procent. Sommige delen van het midwesten kregen wat neerslag maar de hoeveelheden waren onvoldoende om de wekenlange droogte te compenseren. Toch hoopt de markt dat met name wat soja betreft de situatie nog niet onomkeerbaar is. Soja werd later geplant dan maïs en kan dus ook later worden geoogst. Bovendien worden er voor komende week opnieuw verspreide regenbuien voorspeld. De hoge prijzen laten intussen al hun sporen na in de vorm van lagere exportcijfers voor maïs en een gedaalde ethanolproductie. In de Verenigde Staten wordt ongeveer een derde van de geproduceerde maïs gebruikt voor biobrandstof.