Een aanzwellend protest in het koninkrijk is wel het laatste wat de financiële markten kunnen gebruiken. In afwachting van deze dag van protest kan de olieprijs alvast volatiel blijven.

John Vautrain, senior vice president bij olieconsultant Purvin and Gertz in Singapore, is van mening dat de oliemarkt extreem gevoelig blijft voor een onderbreking van de olietoevoer.

Men beseft wel dat er voldoende olie beschikbaar is op de markt, maar die moet natuurlijk ook nog tot op haar bestemming geraken. De Saoedische regering heeft vorige week naar verluidt sjiiëtische gevangen vrijgelaten, allemaal in een poging om de gemoederen te helpen bedaren.

Een aanzwellend protest in het koninkrijk is wel het laatste wat de financiële markten kunnen gebruiken. In afwachting van deze dag van protest kan de olieprijs alvast volatiel blijven. John Vautrain, senior vice president bij olieconsultant Purvin and Gertz in Singapore, is van mening dat de oliemarkt extreem gevoelig blijft voor een onderbreking van de olietoevoer. Men beseft wel dat er voldoende olie beschikbaar is op de markt, maar die moet natuurlijk ook nog tot op haar bestemming geraken. De Saoedische regering heeft vorige week naar verluidt sjiiëtische gevangen vrijgelaten, allemaal in een poging om de gemoederen te helpen bedaren.