Twee analisten van Morgan Stanley publiceerden een rapport over Elia, waarbij dit aandeel een koop- in plaats van een neutraal advies kreeg. Het koersdoel werd opgetrokken van 34 naar 37 euro.

De rentestijgingen op de LT overheidsobligaties in de VS vormden volgens professor Stefan Duchateau het signaal van (beperkte) stijgingen van (o.a. de Belgische en) Duitse LT rente.

Dergelijke opstoten van de LT rente mogen ons niet verbazen gelet op het manifeste herstel van de bouwactiviteit in de VS.

Vergeet immers niet dat precies de implosie van deze zeer arbeidsintensieve sector na de terugval van de vastgoedprijzen in 2007 en 2008, een uitgesproken nefaste invloed heeft uitgeoefend op de Amerikaanse (en wereld-) conjunctuur.

Via de zeer lage LT rente die de Amerikaanse Centrale Bank wist te creëren op basis van haar massieve terugkoopprogramma's van Overheids- en hypotheekobligaties, herstelde deze sector zelfs zeer spectaculair en verrassend snel tot het precrisis niveau. Meer van professor Stefan Duchateau vindt u op http://blog.argenta.be/author/duste/.

Twee analisten van Morgan Stanley publiceerden een rapport over Elia, waarbij dit aandeel een koop- in plaats van een neutraal advies kreeg. Het koersdoel werd opgetrokken van 34 naar 37 euro. De rentestijgingen op de LT overheidsobligaties in de VS vormden volgens professor Stefan Duchateau het signaal van (beperkte) stijgingen van (o.a. de Belgische en) Duitse LT rente. Dergelijke opstoten van de LT rente mogen ons niet verbazen gelet op het manifeste herstel van de bouwactiviteit in de VS. Vergeet immers niet dat precies de implosie van deze zeer arbeidsintensieve sector na de terugval van de vastgoedprijzen in 2007 en 2008, een uitgesproken nefaste invloed heeft uitgeoefend op de Amerikaanse (en wereld-) conjunctuur. Via de zeer lage LT rente die de Amerikaanse Centrale Bank wist te creëren op basis van haar massieve terugkoopprogramma's van Overheids- en hypotheekobligaties, herstelde deze sector zelfs zeer spectaculair en verrassend snel tot het precrisis niveau. Meer van professor Stefan Duchateau vindt u op http://blog.argenta.be/author/duste/.