Gisterenavond maakten twee belangrijke technologiebedrijven de cijfers over het voorbije kwartaal bekend. IBM voldeed met de cijfers volledig aan de verwachtingen, de koers van dit aandeel noteert dan ook ruim 3% hoger. Intel kon niet echt overtuigen met de cijfers, de koers verliest circa 1%.

Onzekerheid troef in de financiële sector

Voor de bedrijven uit de financiële sector was het tweede kwartaal niet altijd gemakkelijk. Een aantal Amerikaanse banken maakten meevallende resultaten bekend, maar Morgan Stanley kon met de vanmiddag gepubliceerde cijfers helemaal niet overtuigen.

De omzet bedroeg tijdens de voorbije drie maanden 7 miljard dollar, of 23,90% minder dan tijdens dezelfde periode van vorig jaar. Per aandeel verdiende Morgan Stanley 29 dollarcent, waar er tijdens het tweede kwartaal van vorig jaar nog een verlies van 38 dollarcent per aandeel werd geregistreerd.

James Gorman, voorzitter en chief executive van Morgan Stanley, waarschuwde dat de economische onzekerheid uitdagend blijft. Anderzijds kon Morgan Stanley wel goede prestaties laten optekenen in de divisies investment banking en global wealth management. De koers van MS noteert meer dan 4% lager.

Gisterenavond maakten twee belangrijke technologiebedrijven de cijfers over het voorbije kwartaal bekend. IBM voldeed met de cijfers volledig aan de verwachtingen, de koers van dit aandeel noteert dan ook ruim 3% hoger. Intel kon niet echt overtuigen met de cijfers, de koers verliest circa 1%. Onzekerheid troef in de financiële sector Voor de bedrijven uit de financiële sector was het tweede kwartaal niet altijd gemakkelijk. Een aantal Amerikaanse banken maakten meevallende resultaten bekend, maar Morgan Stanley kon met de vanmiddag gepubliceerde cijfers helemaal niet overtuigen. De omzet bedroeg tijdens de voorbije drie maanden 7 miljard dollar, of 23,90% minder dan tijdens dezelfde periode van vorig jaar. Per aandeel verdiende Morgan Stanley 29 dollarcent, waar er tijdens het tweede kwartaal van vorig jaar nog een verlies van 38 dollarcent per aandeel werd geregistreerd. James Gorman, voorzitter en chief executive van Morgan Stanley, waarschuwde dat de economische onzekerheid uitdagend blijft. Anderzijds kon Morgan Stanley wel goede prestaties laten optekenen in de divisies investment banking en global wealth management. De koers van MS noteert meer dan 4% lager.