Heel wat analisten en economen hebben zich laten 'vangen'.

Ze voorspelden inflatie of zelfs hyperinflatie en daar is op geen enkel moment iets van in huis gekomen.

Integendeel zelfs, het belangrijkste risico dat we nu volgens Reinhart lopen is dat op deflatie en dat is precies het tegenovergestelde van inflatie. Bovendien ziet de toekomst er niet zo denderend uit.

In de komende kwartalen kan de Amerikaanse economie verzwakken, of het ingezette herstel kan alleszins aan kracht verliezen.

Dat gebeurt dan op een moment dat de Europese economie alle moeite van de wereld heeft om uit het dal te kruipen. Een dergelijke achtergrond vormt natuurlijk de ideale voedingsbodem voor deflatie.

Heel wat analisten en economen hebben zich laten 'vangen'. Ze voorspelden inflatie of zelfs hyperinflatie en daar is op geen enkel moment iets van in huis gekomen. Integendeel zelfs, het belangrijkste risico dat we nu volgens Reinhart lopen is dat op deflatie en dat is precies het tegenovergestelde van inflatie. Bovendien ziet de toekomst er niet zo denderend uit. In de komende kwartalen kan de Amerikaanse economie verzwakken, of het ingezette herstel kan alleszins aan kracht verliezen. Dat gebeurt dan op een moment dat de Europese economie alle moeite van de wereld heeft om uit het dal te kruipen. Een dergelijke achtergrond vormt natuurlijk de ideale voedingsbodem voor deflatie.