Die zou worden begeleid door een verdere verbetering van de Amerikaanse economie, door de verwachting dat de rente in de Verenigde Staten zal beginnen te stijgen en door de lage inflatieverwachtingen. Het is met andere woorden hoogst onduidelijk uit welke hoek de goudprijs op steun zal kunnen rekenen.

Analist Joel Crane wijst er op dat bovendien sommige factoren die de goudprijs in het eerste kwartaal ondersteunden, dreigen weg te vallen. In tegenstelling tot wat algemeen was verwacht, heeft de annexatie van de Krim door Rusland geen gewapend conflict ontketent, waardoor de rol van goud als veilige vluchthaven is weggevallen.

Die zou worden begeleid door een verdere verbetering van de Amerikaanse economie, door de verwachting dat de rente in de Verenigde Staten zal beginnen te stijgen en door de lage inflatieverwachtingen. Het is met andere woorden hoogst onduidelijk uit welke hoek de goudprijs op steun zal kunnen rekenen. Analist Joel Crane wijst er op dat bovendien sommige factoren die de goudprijs in het eerste kwartaal ondersteunden, dreigen weg te vallen. In tegenstelling tot wat algemeen was verwacht, heeft de annexatie van de Krim door Rusland geen gewapend conflict ontketent, waardoor de rol van goud als veilige vluchthaven is weggevallen.