HSBC maakte een lichte stijging van de jaarwinst bekend, maar de resultaten van de banken bleven achter op de verwachtingen van de analisten. Bovendien deed de bank het ook minder goed dan de meeste branchegenoten.

De stijging van de nettowinst was uitsluitend het gevolg van een gunstiger fiscaal regime. Het goede nieuws was dan weer dat de bank verwacht dat er dit jaar minder voorzieningen voor slechte kredieten moeten aangelegd worden.

De Brusselse beurs heeft eveneens nog steeds de wind in de zeilen, maar de winst voor de BEL 20 blijft beperkt tot ongeveer een half procent.

Morgan Stanley publiceerde vanmorgen een rapport over Dexia. Het advies 'onderwogen' voor het aandeel blijft gehandhaafd, met een verlaagd koersdoel van 4 euro.

HSBC maakte een lichte stijging van de jaarwinst bekend, maar de resultaten van de banken bleven achter op de verwachtingen van de analisten. Bovendien deed de bank het ook minder goed dan de meeste branchegenoten. De stijging van de nettowinst was uitsluitend het gevolg van een gunstiger fiscaal regime. Het goede nieuws was dan weer dat de bank verwacht dat er dit jaar minder voorzieningen voor slechte kredieten moeten aangelegd worden. De Brusselse beurs heeft eveneens nog steeds de wind in de zeilen, maar de winst voor de BEL 20 blijft beperkt tot ongeveer een half procent. Morgan Stanley publiceerde vanmorgen een rapport over Dexia. Het advies 'onderwogen' voor het aandeel blijft gehandhaafd, met een verlaagd koersdoel van 4 euro.