Morgan Stanley publiceerde vanmorgen een korte nota over België. Daar stond onder andere in te lezen dat de vooruitzichten voor ons land op korte termijn verbeterd zijn. Olivier.Bizimana van Morgan Stanley: "De Belgische politici zijn er in geslaagd om de begroting te consolideren, maar op lange termijn volstaat dat natuurlijk niet. Ik trap waarschijnlijk een open deur in door te stellen dat een stabiele regering een conditio sine qua non is."

Er valt volgens Bizimana nog heel wat werk af te leggen: "Het terugdringen van de overheidsschulden is de belangrijkste uitdaging waar België mee wordt geconfronteerd. Daarnaast zijn er structurele ingrepen noodzakelijk om het groeipotentieel op lange termijn veilig te stellen. Die zijn op de eerste plaats noodzakelijk om het vertrouwen van de beleggers terug te winnen."

Morgan Stanley publiceerde vanmorgen een korte nota over België. Daar stond onder andere in te lezen dat de vooruitzichten voor ons land op korte termijn verbeterd zijn. Olivier.Bizimana van Morgan Stanley: "De Belgische politici zijn er in geslaagd om de begroting te consolideren, maar op lange termijn volstaat dat natuurlijk niet. Ik trap waarschijnlijk een open deur in door te stellen dat een stabiele regering een conditio sine qua non is." Er valt volgens Bizimana nog heel wat werk af te leggen: "Het terugdringen van de overheidsschulden is de belangrijkste uitdaging waar België mee wordt geconfronteerd. Daarnaast zijn er structurele ingrepen noodzakelijk om het groeipotentieel op lange termijn veilig te stellen. Die zijn op de eerste plaats noodzakelijk om het vertrouwen van de beleggers terug te winnen."