Vanavond na het slot van de beurs komt onder andere Microsoft met resultaten, maar vanmiddag ging veel aandacht uit naar de resultaten die Morgan Stanley bekendmaakte.

De nettowinst daalde, maar bleef uiteindelijk toch boven de verwachtingen. De koers van MS moet licht terrein prijsgeven.

Verizon maakte over het derde kwartaal een hogere nettowinst bekend, dit hoofdzakelijk als gevolg van een goede gang van zaken in de draadloze divisie.

Verzekeraar Travelers maakte een recordresultaat bekend, de koers van dit aandeel steeg dan ook naar een recordhoogte.

Spread tussen WTI en Brent weer groter

Op de internationale energiemarkten werd volgens Royal Bank of Scotland ruwe olie opnieuw goedkoper. De prijs van een
vat West Texas Intermediate (WTI) voor levering in november daalde met 2,5 procent.

Bij Brent uit de Noordzee (november termijncontract) bleef de prijsdaling beperkt tot 0,3 procent. Daardoor nam de spread tussen beide varianten opnieuw toe tot 22,14 dollar.

De centrale regering van Irak en de leiders van deelrepubliek Koerdistan hebben een overeenkomst bereikt wat betreft het verdelen van de inkomsten uit de uitvoer van olie.

Door deze overeenkomst kan de export uit de regio opnieuw worden hervat. Nog aan de aanbodzijde kwam er uit andere regio's minder goed nieuws.

Het geplande onderhoud bij Buzzard, het grootste olieveld van het Verenigd Koninkrijk met een capaciteit van 200.000 vaten/dag, loopt vertraging op waardoor tijdelijk minder ruwe olie kan worden uitgevoerd.

Vanavond na het slot van de beurs komt onder andere Microsoft met resultaten, maar vanmiddag ging veel aandacht uit naar de resultaten die Morgan Stanley bekendmaakte. De nettowinst daalde, maar bleef uiteindelijk toch boven de verwachtingen. De koers van MS moet licht terrein prijsgeven. Verizon maakte over het derde kwartaal een hogere nettowinst bekend, dit hoofdzakelijk als gevolg van een goede gang van zaken in de draadloze divisie. Verzekeraar Travelers maakte een recordresultaat bekend, de koers van dit aandeel steeg dan ook naar een recordhoogte. Spread tussen WTI en Brent weer groterOp de internationale energiemarkten werd volgens Royal Bank of Scotland ruwe olie opnieuw goedkoper. De prijs van een vat West Texas Intermediate (WTI) voor levering in november daalde met 2,5 procent. Bij Brent uit de Noordzee (november termijncontract) bleef de prijsdaling beperkt tot 0,3 procent. Daardoor nam de spread tussen beide varianten opnieuw toe tot 22,14 dollar. De centrale regering van Irak en de leiders van deelrepubliek Koerdistan hebben een overeenkomst bereikt wat betreft het verdelen van de inkomsten uit de uitvoer van olie. Door deze overeenkomst kan de export uit de regio opnieuw worden hervat. Nog aan de aanbodzijde kwam er uit andere regio's minder goed nieuws. Het geplande onderhoud bij Buzzard, het grootste olieveld van het Verenigd Koninkrijk met een capaciteit van 200.000 vaten/dag, loopt vertraging op waardoor tijdelijk minder ruwe olie kan worden uitgevoerd.