De beleggers vluchten massaal naar Amerikaanse staatsobligaties, zowel goud als olie moeten eveneens wijken.

Morgan Stanley ontkent fouten te hebben begaan bij beursintroductie Facebook

Op de Nasdaq blijft de koers van Facebook in de plus noteren, hoewel het aandeel alle moeite van de wereld heeft om opnieuw boven de kaap van 32 dollar te komen postvatten. Het is anderzijds opvallend dat de verhandelde volumes in dit aandeel nog steeds groot blijven.

Ontevreden beleggers zijn van plan zowel Zuckberg als de banken betrokken bij de IPO voor de rechter te brengen. Ze zouden met name informatie achtergehouden hebben die de koersevolutie in de eerste uren van de notering zou hebben kunnen beïnvloeden. Met name een aanpassing van de omzetevolutie zou zijn verzwegen.

Morgan Stanley heeft inmiddels een antwoord op die beschuldigingen geformuleerd. Volgens de zakenbank heeft ze alle procedures gevolgd die bij een IPO moeten worden gevolgd. Naar eigen zeggen heeft ze niets gedaan wat tegen de belangen van de inschrijvers is ingegaan.

Het herzien van de guidance werd in kopie gemaild naar alle institutionele en particuliere beleggers. Volgens Morgan Stanley kon iedereen dus perfect op de hoogte zijn van het feit dat de omzetprognoses naar beneden aangepakt werden.

Een aantal analisten zouden vervolgens hun prognoses hebben herzien, waar met de prijszetting van de IPO rekening werd gehouden.

De beleggers vluchten massaal naar Amerikaanse staatsobligaties, zowel goud als olie moeten eveneens wijken. Morgan Stanley ontkent fouten te hebben begaan bij beursintroductie Facebook Op de Nasdaq blijft de koers van Facebook in de plus noteren, hoewel het aandeel alle moeite van de wereld heeft om opnieuw boven de kaap van 32 dollar te komen postvatten. Het is anderzijds opvallend dat de verhandelde volumes in dit aandeel nog steeds groot blijven. Ontevreden beleggers zijn van plan zowel Zuckberg als de banken betrokken bij de IPO voor de rechter te brengen. Ze zouden met name informatie achtergehouden hebben die de koersevolutie in de eerste uren van de notering zou hebben kunnen beïnvloeden. Met name een aanpassing van de omzetevolutie zou zijn verzwegen. Morgan Stanley heeft inmiddels een antwoord op die beschuldigingen geformuleerd. Volgens de zakenbank heeft ze alle procedures gevolgd die bij een IPO moeten worden gevolgd. Naar eigen zeggen heeft ze niets gedaan wat tegen de belangen van de inschrijvers is ingegaan. Het herzien van de guidance werd in kopie gemaild naar alle institutionele en particuliere beleggers. Volgens Morgan Stanley kon iedereen dus perfect op de hoogte zijn van het feit dat de omzetprognoses naar beneden aangepakt werden. Een aantal analisten zouden vervolgens hun prognoses hebben herzien, waar met de prijszetting van de IPO rekening werd gehouden.