In die plannen stond de mogelijke koop van de rest van de vermogensbeheer-joint venture Morgan Stanley Barney Smith van Citigroup, ter waarde van ongeveer USD 4,7 miljard.

Een grotere vermogensbeheerdivisie zou zorgen voor een stabielere omzet, omdat de omzet bij vermogensbeheeractiviteiten minder fluctueert dan bij zakenbankieren en institutionele brokerage-activiteiten.

Omdat Morgan Stanley al deelneemt aan de joint venture zou een groter belang in eerste instantie vooral in de boeken te zien zijn als een lagere rentelasten.

Later, als Morgan Stanley 100% bezit, zal dit additionele omzet opleveren, uit bijvoorbeeld een andere orderflow, en daarnaast kosten besparen, doordat bijvoorbeeld administratieve kosten van de joint venture wegvallen.

Hoewel Morgan Stanley het niet nodig heeft om kapitaal op te potten, om zo de koop van het restant van de joint venture op te kopen, verwachten we toch dat het bedrijf terughoudend zal blijven met het teruggeven van kapitaal aan aandeelhouders totdat de koop helemaal rond is.

ABN Amro verwacht geen aanpassing te hoeven doen aan de schatting voor de reële waarde van Morgan Stanley.

In die plannen stond de mogelijke koop van de rest van de vermogensbeheer-joint venture Morgan Stanley Barney Smith van Citigroup, ter waarde van ongeveer USD 4,7 miljard. Een grotere vermogensbeheerdivisie zou zorgen voor een stabielere omzet, omdat de omzet bij vermogensbeheeractiviteiten minder fluctueert dan bij zakenbankieren en institutionele brokerage-activiteiten. Omdat Morgan Stanley al deelneemt aan de joint venture zou een groter belang in eerste instantie vooral in de boeken te zien zijn als een lagere rentelasten. Later, als Morgan Stanley 100% bezit, zal dit additionele omzet opleveren, uit bijvoorbeeld een andere orderflow, en daarnaast kosten besparen, doordat bijvoorbeeld administratieve kosten van de joint venture wegvallen. Hoewel Morgan Stanley het niet nodig heeft om kapitaal op te potten, om zo de koop van het restant van de joint venture op te kopen, verwachten we toch dat het bedrijf terughoudend zal blijven met het teruggeven van kapitaal aan aandeelhouders totdat de koop helemaal rond is. ABN Amro verwacht geen aanpassing te hoeven doen aan de schatting voor de reële waarde van Morgan Stanley.