Voor het belang wordt USD 4,7 miljoen in contanten betaald, waarvoor Morgan Stanley in het tweede kwartaal een last zal nemen van USD 200 miljoen na belasting.

De transactie wordt naar verwachting 28 juni afgerond. ABN Amro handhaaft het houdadvies en de schatting voor de reële waarde, omdat ze de afronding van de transactie al in haar model had opgenomen.

ABN Amro blijft bij de mening die de bank al had toen Morgan Stanley begon aan de vermogensbeheer-joint venture met Citigroup: uitbreiding richting vermogensbeheer is een duidelijke, positieve verbetering van het business model.

Vermogensbeheer is weinig kapitaalintensief, wat helpt bij het voldoen aan de verhoogde kapitaaleisen. De stabiele inkomsten kunnen de schommelingen in de internationale effectenhandel - die een bron van zorg zijn voor beleggers en tegenpartijen - opvangen.

Het eerste jaar na integratie levert de overname USD 400 miljoen aan winst na belastingen op, ongeveer USD 0,20 per verwaterd aandeel. De operationele marges in het vermogensbeheersegment zullen stijgen naar 20-23% in 2015.

Voor het belang wordt USD 4,7 miljoen in contanten betaald, waarvoor Morgan Stanley in het tweede kwartaal een last zal nemen van USD 200 miljoen na belasting. De transactie wordt naar verwachting 28 juni afgerond. ABN Amro handhaaft het houdadvies en de schatting voor de reële waarde, omdat ze de afronding van de transactie al in haar model had opgenomen. ABN Amro blijft bij de mening die de bank al had toen Morgan Stanley begon aan de vermogensbeheer-joint venture met Citigroup: uitbreiding richting vermogensbeheer is een duidelijke, positieve verbetering van het business model. Vermogensbeheer is weinig kapitaalintensief, wat helpt bij het voldoen aan de verhoogde kapitaaleisen. De stabiele inkomsten kunnen de schommelingen in de internationale effectenhandel - die een bron van zorg zijn voor beleggers en tegenpartijen - opvangen. Het eerste jaar na integratie levert de overname USD 400 miljoen aan winst na belastingen op, ongeveer USD 0,20 per verwaterd aandeel. De operationele marges in het vermogensbeheersegment zullen stijgen naar 20-23% in 2015.