In de 24 uur nadat de FED aankondigde het taperen uit te stellen, steeg de goudprijs met 5,60%. De rally bloedde echter snel dood. Volgens Adam Longson van Morgan Stanley is het feit dat de FED haar politiek van monetaire verruiming verder zet op korte termijn positief voor het goud. Wanneer het taperen toch start, zal de prijsdruk weer toenemen.

Volgens Longson zal de goudprijs in de komende 12 maanden bewegen in een range van 1200 tot 1350 dollar, waarna de trend volgend jaar opnieuw dalend zal worden. De analisten van de bank zien met andere woorden momenteel geen brood in het goud.

In de 24 uur nadat de FED aankondigde het taperen uit te stellen, steeg de goudprijs met 5,60%. De rally bloedde echter snel dood. Volgens Adam Longson van Morgan Stanley is het feit dat de FED haar politiek van monetaire verruiming verder zet op korte termijn positief voor het goud. Wanneer het taperen toch start, zal de prijsdruk weer toenemen. Volgens Longson zal de goudprijs in de komende 12 maanden bewegen in een range van 1200 tot 1350 dollar, waarna de trend volgend jaar opnieuw dalend zal worden. De analisten van de bank zien met andere woorden momenteel geen brood in het goud.