Jonathan Garner, voor Morgan Stanley in Hong Kong chef Asian and emerging-market strategie, merkt op dat de Zuid-Amerikaanse beurzen de neiging hebben om slechter te presteren in correctiefases.

De belangrijkste factoren die dit veroorzaken is een relatieve zwakte in de winstgroei van de bedrijven. Dat geldt min mindere mate voor Brazilië dat nu een rating "equal-weight" in plaats van "overweight.

Mexico krijgt anderzijds een rating "underweight" in plaats van "equal-weight," maar het advies voor Chili werd opgetrokken tot "equal-weight." China krijgt nu een advies "overweight", evenals Rusland en Zuid-Korea.

Jonathan Garner, voor Morgan Stanley in Hong Kong chef Asian and emerging-market strategie, merkt op dat de Zuid-Amerikaanse beurzen de neiging hebben om slechter te presteren in correctiefases. De belangrijkste factoren die dit veroorzaken is een relatieve zwakte in de winstgroei van de bedrijven. Dat geldt min mindere mate voor Brazilië dat nu een rating "equal-weight" in plaats van "overweight. Mexico krijgt anderzijds een rating "underweight" in plaats van "equal-weight," maar het advies voor Chili werd opgetrokken tot "equal-weight." China krijgt nu een advies "overweight", evenals Rusland en Zuid-Korea.