Veel analisten kijken al wekenlang uit naar deze verkiezingen. Mario Monti heeft een aantal noodzakelijke hervormingen doorgevoerd, maar veilig thuis is Europa zeker nog niet. Zijn hervormingen hebben het land dieper in een crisis gestort, met een steil oplopende werkloosheid.

Morgan Stanley is dan ook zeer bezorgd over de uitslag van de Italiaanse verkiezingen, want een tegenvallende uitslag kunnen de hervormingen afremmen, waardoor de rendementen op Italiaanse staatsobligaties opnieuw zouden stijgen en Europa weer in een chaotische situatie zou belanden.

Veel analisten kijken al wekenlang uit naar deze verkiezingen. Mario Monti heeft een aantal noodzakelijke hervormingen doorgevoerd, maar veilig thuis is Europa zeker nog niet. Zijn hervormingen hebben het land dieper in een crisis gestort, met een steil oplopende werkloosheid. Morgan Stanley is dan ook zeer bezorgd over de uitslag van de Italiaanse verkiezingen, want een tegenvallende uitslag kunnen de hervormingen afremmen, waardoor de rendementen op Italiaanse staatsobligaties opnieuw zouden stijgen en Europa weer in een chaotische situatie zou belanden.