De omzet daalde op jaarbasis bijna een kwart tot USD 7,1 miljard, waar op ruim een half miljard meer was gerekend.

De winst halveerde tot iets meer dan een half miljard dollar. De kapitaalratio's van de bank bleven min of meer stabiel. Onder Basel II bedragen die 8,5%.

Het is momenteel lastig voor zakenbanken om geld te verdienen

De analisten van ABN Amro handhaven een opinie houden voor het aandeel. Het is voor zakenbanken momenteel lastig geld verdienen door de uitdagende marktomstandigheden. De afwaardering van kredietbeoordelaar Moody's heeft Morgan Stanley daarbij niet geholpen.

Branchegenoot JPMorgan Chase & Co beschikt over betere

papieren. Het aandeel is voordelig geprijsd in vergelijking met dat van sectorgenoten, maar presteert matig in vergelijking met andere Amerikaanse grootbanken. Bovendien hebben analisten hun winstverwachting neerwaarts bijgesteld.

De omzet daalde op jaarbasis bijna een kwart tot USD 7,1 miljard, waar op ruim een half miljard meer was gerekend. De winst halveerde tot iets meer dan een half miljard dollar. De kapitaalratio's van de bank bleven min of meer stabiel. Onder Basel II bedragen die 8,5%.Het is momenteel lastig voor zakenbanken om geld te verdienen De analisten van ABN Amro handhaven een opinie houden voor het aandeel. Het is voor zakenbanken momenteel lastig geld verdienen door de uitdagende marktomstandigheden. De afwaardering van kredietbeoordelaar Moody's heeft Morgan Stanley daarbij niet geholpen. Branchegenoot JPMorgan Chase & Co beschikt over betere papieren. Het aandeel is voordelig geprijsd in vergelijking met dat van sectorgenoten, maar presteert matig in vergelijking met andere Amerikaanse grootbanken. Bovendien hebben analisten hun winstverwachting neerwaarts bijgesteld.