Bacon is van mening dat het uiteenvallen van de Europese Unie hoe dan ook een interessante belevenis belooft te worden.

In plaats van de Grieken te straffen voor hun roekeloos gedrag, door ze bijvoorbeeld uit de eurozone te gooien, worden ze nu beloond voor het uit de hand laten lopen van hun begroting.

Door zich hard op te stellen tegenover Griekenland en door het land zware maatregelen op te leggen, zou het land zichzelf kunnen saneren en opnieuw gezond op het economisch voorplan kunnen terugkeren. Op die manier zou de euro versterkt uit de hele affaire kunnen komen.

Het gevolg van de hele zaak is nu dat Noord-Europa, dat altijd voorzichtig is omgesprongen met zijn schulden, wordt gestraft en zich aan hogere belastingen mag verwachten.

Bacon waarschuwt dat de zaak desastreuze gevolgen zal hebben voor de Europese Monetaire Unie. De internationale beleggingswereld dreigt zonder meer het vertrouwen in de euro op te zeggen.

Bacon is van mening dat het uiteenvallen van de Europese Unie hoe dan ook een interessante belevenis belooft te worden. In plaats van de Grieken te straffen voor hun roekeloos gedrag, door ze bijvoorbeeld uit de eurozone te gooien, worden ze nu beloond voor het uit de hand laten lopen van hun begroting. Door zich hard op te stellen tegenover Griekenland en door het land zware maatregelen op te leggen, zou het land zichzelf kunnen saneren en opnieuw gezond op het economisch voorplan kunnen terugkeren. Op die manier zou de euro versterkt uit de hele affaire kunnen komen. Het gevolg van de hele zaak is nu dat Noord-Europa, dat altijd voorzichtig is omgesprongen met zijn schulden, wordt gestraft en zich aan hogere belastingen mag verwachten. Bacon waarschuwt dat de zaak desastreuze gevolgen zal hebben voor de Europese Monetaire Unie. De internationale beleggingswereld dreigt zonder meer het vertrouwen in de euro op te zeggen.