De moord op aartshertog Ferdinand versie 2014 kan nieuwe wereldoorlog ontketenen. Aan brandhaarden in de wereld is overigens geen gebrek, want ook het Midden-Oosten staat in vuur en vlam. Een kleine vonk kan volstaan om de oorlog aldaar te laten overslaan naar andere delen van de wereld.

De vergelijking tussen toen en nu gaat op in die zin dat de financiële markten aanvankelijk ook rustig en kalm reageerden op de dood van aartshertog Ferdinand. Ook ditmaal lijkt niemand echt wakker te liggen van wat er gebeurt in de Oekraïne en in het Midden-Oosten.

De moord op aartshertog Ferdinand versie 2014 kan nieuwe wereldoorlog ontketenen. Aan brandhaarden in de wereld is overigens geen gebrek, want ook het Midden-Oosten staat in vuur en vlam. Een kleine vonk kan volstaan om de oorlog aldaar te laten overslaan naar andere delen van de wereld. De vergelijking tussen toen en nu gaat op in die zin dat de financiële markten aanvankelijk ook rustig en kalm reageerden op de dood van aartshertog Ferdinand. Ook ditmaal lijkt niemand echt wakker te liggen van wat er gebeurt in de Oekraïne en in het Midden-Oosten.