De Amerikaanse centrale bank zei daags tevoren met geduld de noodzaak van een eventuele toekomstige verhoging van de rente - van het historisch lage peil nu - te bekijken. De Fed toonde zich ook positiever over de arbeidsmarkt.

Ook de stijging van de dollar tegenover de yen werd gesmaakt. Een goedkopere yen is een goede zaak voor de vele exportgerichte bedrijven in Japan. De breder samengestelde Topix ging 1,8 procent hoger tot 1.376,32 punten.

De boodschap van de Amerikaanse centrale bankier Janet Yellen stuwde woensdag de Amerikaanse graadmeters al fors de hoogte in. De brede S&P500 ging 2 procent hoger, meteen goed voor de grootste winst sinds oktober vorig jaar. (Belga/NS)

De Amerikaanse centrale bank zei daags tevoren met geduld de noodzaak van een eventuele toekomstige verhoging van de rente - van het historisch lage peil nu - te bekijken. De Fed toonde zich ook positiever over de arbeidsmarkt. Ook de stijging van de dollar tegenover de yen werd gesmaakt. Een goedkopere yen is een goede zaak voor de vele exportgerichte bedrijven in Japan. De breder samengestelde Topix ging 1,8 procent hoger tot 1.376,32 punten.De boodschap van de Amerikaanse centrale bankier Janet Yellen stuwde woensdag de Amerikaanse graadmeters al fors de hoogte in. De brede S&P500 ging 2 procent hoger, meteen goed voor de grootste winst sinds oktober vorig jaar. (Belga/NS)