De verkopen van bestaande woningen zijn verder gestegen in de maand oktober. Het aantal verkochte woningen steeg ten opzichte van een neerwaarts aangepast niveau in september onverwacht met 2,1% naar een voor seizoensinvloeden gecorrigeerd jaarniveau van 4,79 miljoen woningen.

De verkopen stegen met 11% ten opzichte van een jaar geleden en het was volgens Theodoor Gilissen Bankiers de tiende maand op rij van hogere verkopen.

De voorraad huizen in de verkoop daalde eind oktober met 1,4% tot 2,14 mln. Op basis van de huidige verkopen betekent dat een voorraad van 5,4 maanden.

De voorraad is verder gedaald van een niveau van 5,6 maanden in september. De voorraad is nu op het laagste niveau sinds februari 2006, toen de voorraad op 5,2 maanden lag.

Een voorraad lager dan 6 maanden is een teken van herstel van de huizenmarkt. Gedwongen verkopen bleven onveranderd op een hoog niveau van 24%, maar vorig jaar oktober lag dat niveau nog op 28%. De gedwongen verkopen werden gemiddeld tegen een korting van 20% verkocht.

Goede cijfers Lowe's

Volgens hypotheeknemer Freddie Mac is de rente op een 30-jarige lening naar een recordniveau van 3,38% gedaald. Vorig jaar oktober stond deze rente nog op 4,07%. De mediane prijs van de verkochte woningen lag op USD 178.000, 11% boven het niveau van oktober 2011.

Het was de achtste maand op rij dat de huizenprijzen jaar op jaar stegen. Dat kwam voor het laatst voor in de periode oktober 2005 tot mei 2006, vlak voor de kredietcrisis.

Dat de Amerikaanse huizenmarkt herstelt ziet men volgens Theodoor Gilissen Bankiers ook terug in bijvoorbeeld de resultaten van woonwarenhuis Lowe.

Dat bedrijf kwam gisteren met beter dan verwachte cijfers over het derde kwartaal. Het aandeel steeg maandag met 6% en zit ook in de door de bank geadviseerde S&P Homebuilders ETF.

De verkopen van bestaande woningen zijn verder gestegen in de maand oktober. Het aantal verkochte woningen steeg ten opzichte van een neerwaarts aangepast niveau in september onverwacht met 2,1% naar een voor seizoensinvloeden gecorrigeerd jaarniveau van 4,79 miljoen woningen. De verkopen stegen met 11% ten opzichte van een jaar geleden en het was volgens Theodoor Gilissen Bankiers de tiende maand op rij van hogere verkopen. De voorraad huizen in de verkoop daalde eind oktober met 1,4% tot 2,14 mln. Op basis van de huidige verkopen betekent dat een voorraad van 5,4 maanden. De voorraad is verder gedaald van een niveau van 5,6 maanden in september. De voorraad is nu op het laagste niveau sinds februari 2006, toen de voorraad op 5,2 maanden lag. Een voorraad lager dan 6 maanden is een teken van herstel van de huizenmarkt. Gedwongen verkopen bleven onveranderd op een hoog niveau van 24%, maar vorig jaar oktober lag dat niveau nog op 28%. De gedwongen verkopen werden gemiddeld tegen een korting van 20% verkocht. Goede cijfers Lowe's Volgens hypotheeknemer Freddie Mac is de rente op een 30-jarige lening naar een recordniveau van 3,38% gedaald. Vorig jaar oktober stond deze rente nog op 4,07%. De mediane prijs van de verkochte woningen lag op USD 178.000, 11% boven het niveau van oktober 2011. Het was de achtste maand op rij dat de huizenprijzen jaar op jaar stegen. Dat kwam voor het laatst voor in de periode oktober 2005 tot mei 2006, vlak voor de kredietcrisis. Dat de Amerikaanse huizenmarkt herstelt ziet men volgens Theodoor Gilissen Bankiers ook terug in bijvoorbeeld de resultaten van woonwarenhuis Lowe. Dat bedrijf kwam gisteren met beter dan verwachte cijfers over het derde kwartaal. Het aandeel steeg maandag met 6% en zit ook in de door de bank geadviseerde S&P Homebuilders ETF.